De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat we weer op wintersport mogen! Elk jaar vertrekken er vanuit het hele land gezinnen naar de populairste wintersportgebieden. In dit artikel geven we je een aantal onmisbare wintersport tips.

Beginner of gevorderde

Bedenk eerst met welk reisgezelschap je op wintersport gaat. Het is namelijk belangrijk dat je het wintersportgebied afstemt op je ambities. Ga je met een aantal beginnende skiërs,  of is iedereen al gevorderde op het gebied van wintersport? Oriënteer je op internet vervolgens goed waar je het beste naar toe kunt. Bekijk bijvoorbeeld de website van ANWB eens. Daar vind je veel inspiratie voor de beste bestemming!

De juiste uitrusting

Dit is een van de belangrijkste wintersport tips: zorg voor de juiste benodigdheden! Alleen als je de uitrusting hebt die nodig is, kun je optimaal genieten van je wintersport vakantie. Sommige mensen hebben alles al wat ze nodig hebben. Vaak zijn zij al vaker op wintersport geweest en hebben ze alles al verzameld.

Mocht je nog niet alles hebben, bedenk je dan goed waar je tegen aan kunt gaan lopen. Maak een lijstje met de spullen waarvan jij denkt dat ze van pas gaan komen. Ook kun je op internet veel tips vinden op het gebied van wintersport benodigdheden. Bekijk bijvoorbeeld deze paklijst eens.

Probeer ook niet te besparen op de benodigdheden. Als je er achter komt dat je iets mist, dan zal je minder plezier hebben tijdens je wintersport vakantie. Ook is het natuurlijk erg belangrijk dat je op je eigen veiligheid (en die van anderen) let!

Rust of gezelligheid?

Er zijn meerdere wintersport gebieden die er om bekend staan dat het enorm druk kan worden. Bedenk je vooraf goed waar je heen wilt gaan. Ben je gek op de gezelligheid en ben je het liefst met zoveel mogelijk mensen? Of kies je toch voor de rust en de natuur?

Als je voor de eerste kiest, dan zijn de volgende gebieden interessant voor je:

  • Winterberg (Duitsland)
  • Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn (Oostenrijk)
  • Montafon (Oostenrijk)
  • Les Sybelles (Frankrijk)
  • Val Gardena (Italië)

Wanneer je liever geniet van de rust om je heen, zijn de volgende wintersport gebieden waarschrijnlijk meer geschikt voor jouw reis:

  • Trysil (Noorwegen)
  • Fendels (Oostenrijk)
  • Sankt Moritz (Zwitserland)
  • Hemsedal (Noorwegen)
  • Sulden am Ortler (Italië)

Verzekering

Dit is de laatste, maar misschien ook de belangrijkste in ons lijstje van wintersport tips. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg dus dat je altijd goed verzekerd bent als je op wintersport gaat. Als er iets gebeurt dan weet je dat je goed verzorgd zult worden in het buitenland. Maar ook kun je dan met een gerust hart gaan wintersporten en hoef je niet na te denken over wat er mis kan gaan. Wel zo fijn!

Er zijn veel verschillende verzekeringen. Bekijk goed waar je allemaal voor verzekerd bent en vergelijk de prijzen van de verschillende aanbieders. Zorg dat je voor vertrek een telefoonnummer binnen handbereik hebt, zodat je meteen kunt bellen als dat nodig is.

Hopelijk helpen deze wintersport tips bij het plannen van jouw perfecte vakantie. Veel plezier!