Er zijn talloze redenen waarom het leuk is om mee te gaan met groepsreizen. Niet alleen leer je nieuwe mensen kennen en ontstaan er vaak leuke vriendschappen, ook weet je al goed waar je aan toe bent en is super veel al voor je uitgezocht en geregeld. Een groepsvakantie is een ideale manier om samen met leeftijdsgenoten het avontuur op te zoeken. Maar hoe kies je nou een leuke vakantie uit die bij je past? We helpen je op weg.

Bestemming

We trappen de tips af met de voor de hand liggende tip om te kijken naar welke bestemming je wilt bezoeken. Misschien is het lastig om direct één leuke bestemming uit te kiezen. Onze tip: Kijk in dat geval in eerste instantie naar continenten. Wil je bijvoorbeeld graag een land in Azië ontdekken, roadtrippen door Amerika, Zuid-Amerika ontdekken of graag eerst rondtrekken door Europa? Als je die keuze hebt gemaakt, ben je al een heel eind op weg en kun je een hoop reizen al afstrepen! Vervolgens kun je kijken naar de verschillen qua bestemming en de reisprogramma’s om uit te zoeken welke vakantie het beste bij je past.

Soort reis

Qua soorten groepsreizen kun je denken aan bijvoorbeeld vakanties op een vaste locatie waarbij je vanuit één leuke plek alles gaat ondernemen en rondreizen. Wat lijkt jou het leukst? Daarnaast kun je kijken of je graag gaat voor een bijvoorbeeld natuurvakantie, een relaxvakantie of een hele actieve vakantie. Ook of je liever vliegt of met de bus reist kun je meenemen in je afweging.

Reisperiode

Als je gebonden bent aan een bepaalde reisperiode dan is het handig om te kijken wat alle opties zijn in deze reismaand. Een winterse vakantie naar Lapland wordt natuurlijk vrij lastig als je in de maand juli op vakantie wilt. Hierdoor weet je precies wat de mogelijkheden zijn en kun je wat makkelijker je keuze maken. Indien je vrijwel het hele jaar door op vakantie kunt kun je in je afweging nog meenemen wat de beste reisperiode is om naar een vakantiebestemming af te reizen. Reisorganisaties kijken hier al naar bij het bepalen op welke data reizen vertrekken, maar per maand kan het natuurlijk wel een beetje verschillen hoeveel zonuren er zijn en of je meer kans hebt op het zien van bepaalde dieren.

Reisduur

Niet geheel onbelangrijk is hoe lang je op reis wilt. Wil je het liefst er even lekker tussenuit met een vakantie van een dag of 8 of wil je het liefst lekker lang weg zijn? Solo reizen duren vaak niet langer dan een dag of 17/18. Dat is een prima reisduur voor een groep met onbekenden en om een land echt goed te ontdekken. De kortere reizen zijn veelal binnen Europa en de langere reizen buiten Europa. Als je ver reist wil je natuurlijk ook een tijdje in een vakantieland vertoeven! Dit is echter wel een goede criteria voor het uitzoeken van een leuke vakantie. Iedereen heeft een andere voorkeur qua reisduur.

Activiteiten

Ben jij een cultuur opzoeker? Een adrenaline junkie of juist iemand die graag grotendeels de vakantie op het strand vertoeft. Ja zeker, de activiteiten zijn ook een belangrijke om mee te nemen bij het kiezen van een leuke vakantie. Per vakantie van Simi Reizen staat aangegeven welke activiteiten inbegrepen zijn bij de reissom. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit:

  • Vakanties met veel hikes door de natuur
  • Vakanties met veel strand-tijd, met ook het een en ander aan activiteiten
  • Vakanties met veel sightseeing tijdens een gezellige rondreis
  • Vakanties met heerlijk veel outdoor activiteiten voor de nodige adrenaline

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn talloze mogelijkheden als het aankomt op groepsreizen. Kijk bij het oriënteren dus vooral ook naar activiteiten die jou aanspreken!

Groepsgrootte

Reis jij liever met een kleiner reisgroepje in een minibusje de bergen door of zit jij liever met een zo groot mogelijk groep op een gezellige camping in Kroatië? Gelukkig zijn er verschillende reizen waar je uit kunt kiezen met verschillende groepsgroottes. Bedenk een beetje wat je wilt en daarna kun je een stuk makkelijker oriënteren op leuke groepsreizen.

De reissom

Uiteraard is het ook belangrijk om te kijken hoeveel je kunt besteden aan je vakantie. Als je niet meer studeert en al werkt krijg je daarnaast rond mei vaak vakantiegeld, vergeet dit er niet bij op te tellen! Verkijk je echter niet op de reissom, maar kijk in eerste instantie goed naar wat er inbegrepen is bij de groepsreizen die je op het oog hebt. Want:

  • Als de excursies al inbegrepen zijn bij de reissom, weet je van tevoren dat je daar geen geld meer aan uit hoeft te geven op locatie. Daarnaast maak je de inbegrepen excursies echt samen mee met je reisgenoten en weet je dus zeker dat je niet de enige bent die iets leuk vindt.
  • Het is super fijn als je heen- en terugreis al voor je zijn geregeld. Als je tijdig boekt reis je samen met je reisgenoten naar locatie, wel zo gezellig. Daarnaast hoef je niet meer zelf alles uit te zoeken en zijn deze kosten al inbegrepen bij je reissom.
  • Qua maaltijden is het maar net wat je graag wilt. De een heeft liever dat alle maaltijden al inbegrepen zijn, de ander wil liever wat meer vrijheid om zelf te kunnen beslissen waar je die zomeravond zin in hebt. Per reis verschilt het hoeveel maaltijden inbegrepen zijn.

Niets is vervelender dan er op vakantie nog achter komen dat je voor van alles de portemonnee nog open moet trekken. Als je vakanties waarbij veel niet inclusief is goed bekijkt, zul je zien dat de reissom eigenlijk helemaal niet zo laag is. Door voor een vakantie te gaan waarbij veel al inclusief is, weet je goed waar je aan toe bent.

Hopelijk ben jij zo een stapje dichterbij bij het uitkiezen van een heerlijke vakantie met leeftijdsgenoten!